Om konsten att känna efter före

Ojdå. Blev visst lite för mycket våfflor… Men i och med amningen ligger jag ändå inte över 2000 kalorier, så jag trde inte ha gått upp idag i all fall. Ja, jag vet att man inte går upp i vikt för en enda liten dag med mer intagna kalorier än förbrända. Men jag vet också att det är viktigr att stoppa. En dag med oplanerat, överdrivet intag, får aldrig följas av en till, åtta eller rentutav 93 dagars överskott. För då går man upp.

Så. Hur gick det till? För det första hade jag ätit för lite lunch. Bra lunch, men på tok för lite. Så kan det också gå när man inte mäter. Det vanliga är ju annars att det blir apmycket för mycket, men är jag inne i en sån dära flow-period så kan även det motsatta inträffa.

Sedan borde jag naturligtvis ha ätit någt annat före. Typ bönor med keso och olivolja. Det fanns ju redo i kylen.

Jag och mannnen konstaterade att våra barn verkar var bättre på att sluta äta i tid än vad vi är. Invanliga fall brukar mannen ofta hävda att ”när jag var liten kunde jag äta åtta våfflor med grädde, barn har mycket bättre gräddkondition än vuxna”…

Men idag var han tyst. För ungarna verkade visst vara bättre på att känna efter än vad vi är. Kanske för att de inte har mor- och farföräldrar som upplevt ransoneringstiden, och därför konstant trugar gärnet. Eller för att våra barns moder brukar säga ”känn efter i magen, hur känns det?”, istället för ”man måste äta upp”. Visst är det en svår balansakt emmelanåt- inte slänga mat, respektive känn efter, men som min kloka svärmor brukar säga: det är bättre att papperskorgen är papperskorg än att magen är det.

Jag borde lyssna mer på svärmor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s