84.2 26 april -14

Det var ju motsatsen till välförtjänt! Sömnbrist, med naturlig sämre reglering av mättnadskänslor, i kombination med påskens fröjder och avsaknad av barnvagnspromenader gjorde att jag trodde att det lutade åt att jag hade gått upp. Men icke!

Amning är verkligen suveränt som viktminskningsmetod. Närmare 500 kcalorier per dag. Dessutom flödar mängder sådana dära ”må-bra-hormoner”, som gör att man bli en harmoniskt lugn person, istället för den där som ska göra saker hela tiden. En annan positiv sak för mig är att en bäbis behöver mat NU. Det fick följden att jag insåg att jag inte typ dör om jag är lite hungrig en liten stund. Jag kan tex vänta de 20 mn det tar att laga linssoppa. Jag måste inte äta 3 smörgåsar först.

För mig har amning varit en avgörande viktpåverkande faktor faktiskt, eftersom jag även plockat med mig det till mitt icke-ammande liv. En reflektion är att detta aldrig hade setts i nån vetenskaplig studie: de flesta verkar gå upp i vikt i jämförelse med före barnens födels. Men inte jag. Sådana anonalier fångas inte i de flesta vetenskapliga studier, eftersom de mäter antal. Visst finns det andra typer av studier, men de flesta som studerar sånt skulle inte kunna fånga upp en såmn ”avvikare” som jag.

Sedan har jag förstås gjort andra förändringar, men detta att lära sig att jag inte är en bäbis spm måste ha mat NU är n viktig pusselbit i detta att jag 8 mån efter första barnets födelse vägde 20 kg mindre än innan jag blev gravid.

Nu ska jag fortsätta amma ; )

20140426-171828.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s