Tre barn låter som 27 barn

Spontansover över. Älska bo nästgårds mamma å pappa. ”Det krävs en hel by för att uppfostra ett barn.” Snart är det över. Snart är vi över händelsehorisonten. Snart kan vi andas, utan att hyperventilera. Utan att få tryck över bröstet. 

Snart är synergieffekterna inte så tydliga. Snart har se vuxit upp lite. Jag längtar. Just nu är energin potentiell mot antalet barn. Min kloka mor säger:

Ett barn: 1 energimängd

Två barn: 2*2=4 energimängd 

Tre barn: 3*3*3=27 energimängd

Älskade ungar. 

Tänk vilken fantastisk art vi är. Tänk vilken investering det är att fostra, krama och göra folk av en endaste liten kreativ treåring. Som gör skridskobana av olivoljan kl 06.45 en söndagsmorgon ”Men, men mamma, vi har ju aldrig haft en skridskobana inne”. Och som borrar in en cricketpinne i de 9-åringar som råkar sitta i allsköns ro och läsa tegelsten Den Röda pyramiden. Läshungrigt absorberade, omedvetna om framrutchande småbröder. Som är så intensivt kärleksfulla att hjärtat svämmar över. 

Men det krävs en by för att göra folk av ett barn. Göra en självsäker intonade vuxen, med spegelneuronen aktiverade. Tack mamma Kajsa och pappa Anders. Och svärföräldrarna Gunilla och Henry. Utan er hade vi inte klarat detta lika bra. Barnen inte fått den känslomässiga vägledning de får nu. Inte insupa er visdom, syntetiserad essens av nästan 300 år. 

Annonser

En reaktion till “Tre barn låter som 27 barn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s